Gift vid första ögonkastet

Gift vid första ögonkastet är en svensk reality-TV-serie där deltagarna gifter sig med varandra utan att ha träffats tidigare. Programmet följer parens resa från bröllopet till deras första möte och hur de navigerar genom äktenskapet. Serien har blivit populär i Sverige och har flera säsonger.

Denna text har genererats automatiskt

Linnea visar upp nya kärleken efter Gift vid första ögonkastet

Linnea visar upp nya kärleken efter Gift vid första ögonkastet

Linnea Alsberg och Jimmi Nordqvist blev man och hustru i årets säsong av ”Gift vid första ögonkastet”. Men det blev inte som någon av dem önskat, de valde att avbryta sin medverkan mitt under säsongen. I det åttonde avsnittet fick tittarna se ett samtal mellan Linnea, Jimmi och sexologen Kalle Norwald, där Linnea förklarar att hon känt sig trängd och besviken. – Jag vill inte att någon ska ta på mig när jag inte vill. Jag vill också att man ska förstå vad det är jag menar med att inte ta på mig när jag inte vill, och inte tycka synd om sig själv, säger Linnea i programmet. Samtalet skapade spekulationer kring vad som faktiskt hänt mellan dem, och SVT kritiserades för hur det hela hanterades. Nu har det gått ett år sedan Linnea och Jimmi möttes för första gången vid altaret. Det har hunnit hända en hel del sedan dess, förklarar Linnea i det allra sista avsnittet av Gift vid första ögonkastet. – I dag har jag både bytt jobb, flyttat, klippt mig, skaffat glasögon – och så har jag skaffat en kille. Men han är väldigt anonym. Jag är jättelycklig och jätteglad, säger Linnea i programmet. Så träffade Linnea pojkvännen efter Gift vid första ögonkastet Nu visar Linnea honom för första gången på Instagram. ”Jag bjöd honom på scones & sen var han fast!!”, skriver hon i ett inlägg där hon delar flera kärleksfulla bilder på dem två ihop. Bland kommentarerna finns hejarop från flera av årets Gift vid första ögonkastet-deltagare, som Rosanna Segerstedt Pillay, Mattias Cedergren och Emmy Johansson. För TV4 berättar Linnea nu hur hon och pojkvännen träffades. – Vi träffades via Tinder. Jag bjöd hem honom på kvällsfika en måndag tidigt i våras och sedan dess har vi setts typ varje dag, säger Linnea. – Allt känns så, så bra! Jag har aldrig känt mig tryggare i en relation någonsin. Han är bäst på alla sätt, fortsätter hon.

Efter sista avsnittet: Så gick det för Emmy och Mattias

Efter sista avsnittet: Så gick det för Emmy och Mattias

I början av veckan släpptes det allra sista avsnittet av årets ”Gift vid första ögonkastet”, i vilket säsongens deltagare möts igen. Då har det gått tio månader sedan samtliga åtta svarade ja vid altaret. Men det var bara två av paren som fortsatte sin resa som gifta efter de första fem veckorna ihop. Och under återföreningen får vi veta att endast ett av paren håller ihop än i dag. Mattias Cedergren har gjort slut med Emmy Johansson. Det är en hjärtekrossad Emmy vi ser i programmet – och en Mattias som undrar om han tagit rätt beslut. Då bodde Emmy och Mattias fortfarande ihop. När de nu gästar Nyhetsmorgon får vi veta vad som hänt sedan dess. – När vi spelade in det här hade det bara gått tre veckor efter att vi gjort slut, säger Emmy och konstaterar att det inte är lätt att hitta bostad i Stockholm och att de vid tillfället bodde ihop på grund av praktiska skäl. Så är Emmy och Mattias relation i dag Nu har det gått tre månader och Emmy hittat en egen lägenhet i Stockholm. När de båda ser tillbaka på sin resa är de eniga om vad de hade kunnat göra annorlunda, att ta mer tid ifrån varandra. – Jag tror att det hade varit bra för oss att kanske få landa lite mer. Jag var ju helt ledig, så man tappade fotfästet lite grann. Man jobbade inte, man umgicks konstant. Jag tror att det hade varit bra för oss att ta lite pauser, säger Emmy. Mattias beskriver deras relation i dag som stabil. – Nu har det också varit väldigt skönt att ha en stöttepelare när folk kommenterar, säger Mattias. – Vi är vänner i dag, förtydligar Emmy. Att Mattias valde att dumpa Emmy har lett till reaktioner från tittare. – Folk är väldigt kritiska till mitt beslut, det är lite tufft, säger Mattias. Rosanna och Christoffer om tiden efter programmet Gästar Nyhetsmorgon gör också Rosanna Segerstedt Pillay och Christoffer Sundén, paret som fortfarande är gifta. Mattias och Emmys uppbrott har fått även dem att reagera. – Det var lite chockartat nästan, när man såg er kändes det så rätt. Det man såg och det man fick höra stämde inte riktigt överens, säger Christoffer. Själva har de under året som gått lagt sitt fokus på att ”komma i kapp”. – Äntligen har vi kommit i kapp på något sätt. Det är jättekonstigt att gifta sig med en främling och sen gå igenom det här experimentet. Att du bara har träffat mina föräldrar på vår första dejt, bara snabbt under bröllopet. Sen har de inte träffat min man mer, säger Rosanna.

Så gick det för deltagarna i Gift vid första ögonkastet

Så gick det för deltagarna i Gift vid första ögonkastet

Det har gått drygt ett år sedan deltagarna i ”Gift vid första ögonkastet” möttes för första gången vid altaret. Efter de fem veckor som de tillbringade ihop var det två par som valde att fortsätta vara gifta – och två par som avbröt redan innan under säsongens gång. I ett sista avsnitt får vi nu veta vad som hänt sedan dess. Hur gick det när kamerorna slocknade? Fortsatte som gifta – så gick det Rosanna Segerstedt och Christoffer Sundén var ett av paren som sa ja till att fortsätta som ett gift par och nu får vi veta att de håller ihop än i dag. Christoffer har flyttat ner till Rosanna i Malmö där de bygger ett gemensamt liv ihop. – Jag blir nästan kär i Rosanna varje dag, på nytt, säger Christoffer i programmet. – Jag blir berörd av att tänka på oss och på Christoffer, för han känns lite som en skänk från ovan, säger Rosanna. Däremot är inte det andra paret som fortsatte som gifta längre ihop. Efter tio månader tillsammans kände Mattias Cedergren att hans känslor för Emmy Johansson svalnat. Det efter att deras vardagsscheman inte riktigt gick ihop och att han behövt jobba med sig själv. ”Så jobbigt att vara kär i någon som inte är kär i en tillbaka” Att avsluta relationen beskriver Mattias som det svåraste beslut han tagit. – Under en längre tid har jag känt att det inte fungerar bara, jag kan inte svara på det mer än så. Hon är otrolig på alla sätt och jag vill ju vara hennes bästa vän. Men jag känner inte att vi kan vara ett par, säger Mattias. Men att Mattias avslutade relationen kom som en chock för henne, och det är en ledsen Emmy som vi får se i återföreningen. – Jag tänkte bara att vi skulle prata om relationen när vi började prata om det. Sen från ingenstans ändras hans blick och hela känslan i rummet, och jag bara kände 'gud, kommer han dumpa mig nu?', säger Emmy. – Det är så jobbigt att vara kär i någon som inte är kär i en tillbaka, fortsätter hon. Avbröt mitt under säsongen – har hittat kärleken Anastasia Exner och Torsten Malmgård valde att avsluta sin relation mitt i säsongen. I dag har de båda hittat kärleken på nytt. – Det är så skönt att vi har träffat en varsin, det hade varit jättejobbigt om en var singel att komma tillbaka hit – jag hade tyckt att det var jobbigt om jag hade varit singel och du hade träffat någon, säger Torsten. Även Linnea Alsberg har funnit kärleken. – Jag har både bytt jobb, flyttat, klippt mig, skaffat glasögon och träffat en kille. Men han är väldigt anonym, säger Linnea. Men Jimmi Nordqvist – som också står över att närvara under återföreningen efter en diskussion med produktionen – är fortsatt singel. – Jag letar fortfarande efter personen att bli kär i för sista gången, säger Jimmi.

Gift vid första ögonkastet på YouTube

DET ÄR PINSAMT!! | Gift vid första ögonkastet

GIFT VID FÖRSTA ÖGONKASTET: BILJETTER TILL STAND UP TURNÉ: https://bit.ly/MEDGESEJ LYSSNA PÅ 'VEM SA ATT DET ...

Anis Don Demina på YouTube

Gift vid första ögonkastet: Ingen framtid - "Rör mig inte när jag inte vill"

Linnea Alsberg och Jimmi Nordqvist parades ihop i SVT-programmet Gift vid första ögonkastet. Men deras relation blev snabbt ...

Nyheter 365 på YouTube

VAD GÖR HAN MED PASTAN?! | Gift vid första ögonkastet

Redigerat av: https://instagram.com/hampuslundgren_ FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM: https://instagram.com/anisdondemina ...

Anis Don Demina på YouTube

FINAL I GIFT VID FÖRSTA ÖGONKASTET!! *Vad händer?!?*

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM: https://instagram.com/anisdondemina https://instagram.com/behrouzbadreh Thumbnail: ...

Anis Don Demina på YouTube

Gift vid första ögonkastet i poddar

9. Vad kan vi lära av Gift vid första ögonkastet – Kalle Norwald?

Vi pratar med psykoterapeuten och sexologen Kalle Norwald om vad man relationsmässigt kan lära sig av SVT-programmet Gift vid första ögonkastet.

148. Kalle Norwald - sexolog vid första ögonkastet

Kalle Norwald är sexologen som gjort sig känd bland annat för hans deltagande som realtionsexpert i programmet "Gift vid första ögonkastet". Kalle har alltid tyckt om att lyssna och har efter många års praktiserande som socionom, sexolog och psykoterapeut samlat på sig väldigt mycket erfarenhet kring relationer. Hur är det att komma ut som bög nu för tiden, är klitoris enda uppgift att ge njutning, vad betyder egentligen queer och vad har Kalle för tips till par där sexlivet ställts på paus. Detta och väldigt mycket mer kommer här!

GVFÖ Norge: Avsnitt 1. Lommelerke

Hei og velkommen till en ny sesong!  I den här säsongen tar vi på oss lusekofter, trenger potät och klemmer på varandra. Vi följer Gift vid första ögonkastet – Norge. I det första avsnittet: Vad kostar en folkdräkt? Och varför kan inte killar inreda? Vill du stötta podden? Bli en av våra patroner! www.patreon.com/gvfopodden  Har du feedback, frågor – eller vill du gästa podden? Kontakta oss på hans-peter@engageagency.se    Programledare: Amanda Ekblom Käck och Hans-Peter Öhman  Producent: Hans-Peter Öhman  Klippning: Hans-Peter Öhman   Podcasten produceras av Engage Agency i Malmö.

Hur tänker egentligen experterna i Gift vid första ögonkastet?

De söker kärleken på ett okonventionellt sätt genom att gifta sig med en främling. Gift vid första ögonkastet har skapat lägerelds-tv som följs, debatteras och analyseras in i minsta detalj. På en kvart får du veta vad hur experterna egentligen tänker när de matchar och vad vi kan lära oss av paren. Med sexologen Kalle Norwald, en av experterna i Gift vid första ögonkastet.

GVFÖ Norge: Avsnitt 2. Brad Pitt

Vi fortsätter följa Gift vid första ögonkastet – Norge. I veckans avsnitt: Allt såg så bra ut, tills det hände. Och visst måste man prata känslor? Vill du stötta podden? Bli en av våra patroner! www.patreon.com/gvfopodden  Har du feedback, frågor – eller vill du gästa podden? Kontakta oss på hans-peter@engageagency.se    Programledare: Amanda Ekblom Käck och Hans-Peter Öhman  Producent: Hans-Peter Öhman  Klippning: Hans-Peter Öhman  

36. GÄST: Carro från Gift vid första ögonkastet!

I vårsäsongens sista avsnitt slår vi på stort med poddens första gäst – Carro från Gift vid första ögonkastet! Carro berättar om hela tv-äventyret från början till slut, och tycker till om de stora snackisarna runt programmet.

GVFÖ Norge: Avsnitt 3. Mästerkocken

Något försenat, men vi fortsätter följa Gift vid första ögonkastet – Norge. I veckans avsnitt: Den svåra första morgonen, traditionella könsroller – och lite mer om killars inredning.  Vill du stötta podden? Bli en av våra patroner! www.patreon.com/gvfopodden  Har du feedback, frågor – eller vill du gästa podden? Kontakta oss på hans-peter@engageagency.se    Programledare: Amanda Ekblom Käck och Hans-Peter Öhman  Producent: Hans-Peter Öhman  Klippning: Hans-Peter Öhman  

29. Efter Gifta vid första ögonkastet -bakom fasaden på Elina Raeder

När jag mycket engagerat följde senaste säsongen av SVTs "Gifta vid första ögonkastet" stod en person ut lite extra. Till skillnad från andra i samma säsong så upplevde jag att vi inte fick se den riktiga versionen av henne. När jag sedan började följa henne på Instagram såg jag hur mångfacetterad hon verkligen är. Så jag bjöd in Elina Raeder för att både jag och ni ska få träffa henne och höra vem hon är på riktigt, bakom tv-rutan och dess fasad. Hon berättar öppet om hela resan från antagningen, inspelningen, medan det sändes och fasen nu efteråt. Vi får höra en starkskör, rolig, öppen och klok kvinna som behövs som förebild i dagens samhälle.  Stort tack till Elina, Clarion Hotel Sign och dig som lyssnar!

Avsnitt 33 - Ida och Arvid Stark, Carbonaraparet från Gift vid första ögonkastet

Ida och Arvid är carbonaraparet från programmet Gift vid första ögonkastet. Ett år efter bröllopet gjorde dottern Rakel Mirakel spektakulär entré in i deras liv. Ida är taxichauffören från Umeå som blev sjuksköterska och mäklaren i Stockholm med ett genuint intresse för att jobba med människor. Arvid är den skridande hemtjänsten som började sin karriär som officer i Arvidsjaur. Det var under sina 14 år inom Försvarsmakten som passionen för ledarskap föddes. Idag driver han bolaget Starkare Ledarskap parallellt med beteendevetenskapliga studier. I dagens avsnitt pratar vi om deras relation, den känslomässiga berg-och dalbanan  under deras första år, vikten av drömmar och deras uttryck “Pappa-mamma”. Men vi diskuterar även deras arbete på sociala medier och deras karriärer som tidigare varit deras identiteter.  

#32 del 2/2 - Gröt, kadaver och helvetes jävlar. Gäst: Maxine från Gift vid första ögonkastet!

Kanonavsnittet fortsätter! Hur känns det att se sig själv storbråka med sin partner i tv? Vi vet vem Maxine är på djupet, men vem är hon på ytan? Heter hon ens Maxine? 
Maxine berättar om hur hon slutligen vågade söka hjälp för sina ätstörningar, efter 13 (!) år som bulimiker i tystnad. En lyssnare längtar efter att Kvinnan i hennes liv ska dyka upp - men är i väntan på det ihop med en man hon skäms över. Kan den relationen avskräcka kvinnor? Vi svarar hårt men ärligt. Freja har blivit snuvad på gröt i fittan. Niki och Maxine bondar kring att vara notoriska sanningssägare - allt måste ut. 
*Maxine Nordlindh är eko-frisören som gifte sig med en främling i senaste säsongen av SVTs Gift vid första ögonkastet och fann sin stora kärlek. Av allt gott dejting-tv givit oss är Maxine bland det absolut godaste - så jäkla underbar, rolig och skamlös. Hon och maken Emil Nygren har dessutom varit oerhört transparenta kring sitt äktenskap, inte minst i egna uppföljningsprogrammet Gift vid första ögonkastet - äktenskapet som finns på SVT play. TACK till våra underbara PATREONS och VÄLKOMNA Sol, Miriam och Stina!! Bli en Patient du med på: www.patreon.com/heteroakuten - alla patienter får bonusmaterial! Maila dina frågor och tankar till heteroakuten@gmail.com och följ oss på Instagram där vi kort och gott heter: heteroakuten Produktion, originalmusik och ljudmix: Niki Yrla Följ även Heteroakutens SPELLISTA med våra greatest hits: https://open.spotify.com/playlist/7qdONgONVKjwU9kGFjet2F?si=3yOut-6mSUig_sGw_WbFxQ - Uppdateras efter varje avsnitt!

#32 del 1/2 - Salongspöken och ångestdemoner. Gäst: Maxine från Gift vid första ögonkastet!

Heteroakuten gästas av underbara Maxine* och stämningen är HÖG! Vi pratar homofobspöken, telefonhealers och anknytningsproblematik, samt blottar våra djupaste rädslor. Hur lyckades Maxine bygga upp sin självkänsla på ett halvår? Hur var hennes liv innan hon sökte till Gift vid första ögonkastet? Och vilka par kommer att hålla ihop efter GVFÖ USA?! Freja berättar om sitt tråkigaste förhållande. Niki berättar om vad som hände med killen som ”bara försvann” i Bonde söker fru. Maxine berättar allt. 
*Maxine Nordlindh är eko-frisören som gifte sig med en främling i senaste säsongen av SVTs Gift vid första ögonkastet och fann sin stora kärlek. Av allt gott dejting-tv givit oss är Maxine bland det absolut godaste - så jäkla underbar, rolig och skamlös. Hon och maken Emil har dessutom varit oerhört transparenta kring sitt äktenskap, inte minst i egna uppföljningsprogrammet Gift vid första ögonkastet - äktenskapet som finns på SVT play: https://www.svtplay.se/gift-vid-forsta-ogonkastet-aktenskapet TACK till våra PATREONS - inte minst för mjölet! Bli en patient du med och få tillgång till bonusmaterial! www.patreon.com/heteroakuten Maila dina frågor och tankar till heteroakuten@gmail.com och följ oss på Instagram där vi kort och gott heter: heteroakuten Produktion, originalmusik och ljudmix: Niki Yrla Följ även Heteroakutens SPELLISTA med våra greatest hits: https://open.spotify.com/playlist/7qdONgONVKjwU9kGFjet2F?si=3yOut-6mSUig_sGw_WbFxQ - Uppdateras efter varje avsnitt!