Washington

Washington är huvudstad i USA och ligger i delstaten District of Columbia. Staden är uppkallad efter landets första president, George Washington, och är känt för sina historiska monument och byggnader som Vita huset, Kapitolium och Lincoln Memorial. Washington är också en viktig politisk och kulturell knutpunkt i USA.

Denna text har genererats automatiskt

Oron växer efter Trumps val: "Vår situation mer oviss och obehaglig"

Oron växer efter Trumps val: "Vår situation mer oviss och obehaglig"

Beslutet om att marinkårsveteranen J D Vance blir Donald Trumps vicepresidentkandidat har väckt reaktioner, inte minst i Ukraina. Detta eftersom den 39-årige Ohio senatorn under många års tid kämpat mot USA:s bistånd till Ukraina, skriver Kyiv Post. I ett avsnitt av podcasten War Room, ledd av Trumps tidigare chefsstrateg Steve Bannon, sa J D Vance: ”Jag bryr mig inte riktigt om vad som händer med Ukraina på ett eller annat sätt.” Vance har också argumenterat för att Ukraina måste ge upp territorium, i utbyte mot att Ryssland stoppar sin pågående invasion. "Varje fredsuppgörelse kommer att kräva några betydande territoriella eftergifter från Ukraina, och ni kommer att ha ett fredsavtal, eftersom det är den enda vägen ut ur konflikten," sa Vance till Politico i februari. Väckt kritik också inom partiet Men kritiken kommer inte bara från ukrainskt håll, andra republikaner har också reagerat över den nya kandidaten. En av dem är den tidigare Illinois-representanten Adam Kinzinger. ”De firar i Moskva ikväll”, sa han i The Late Show med Stephen Colbert, i samband med tillkännagivandet av vicepresidentkandidaten. Samtidigt är det många som stöttar Vance, mycket eftersom han håller sig lojal med Trump. – Både Trump och Vance tycker att USA lägger alldeles för mycket pengar på att hjälpa Ukraina. J D Vance blir vald för att han köpt in på Trumps huvudtes om att andra länder får klara sig själva och USA kan inte leka världspolis, säger Andreas Utterström, journalist och expert på amerikansk politik. Och med sig har man ett stort stöd från folket. – Jag tror att det redan finns en allt större skepsis hos USA:s folk mot att hjälpa ett land som befinner sig väldigt långt borta. De flesta amerikaner ser inte Ryssland som ett hot, det är inte som under Kalla kriget längre, säger Andreas Utterström. Oron växer i Ukraina – och Sverige Nu växer oron i Ukraina för att en Trump-vinst i det amerikanska valet ska få allvarliga konsekvenser för Rysslands invasion. – Det har länge funnits en frustration i Ukraina över att här håller vi ryssen stången, vi offrar våra liv och så sitter folk i Washington och vill inte ge oss den hjälp vi behöver för Ukrainas och hela världens bästa, säger Andreas Utterström. Och det är inte bara stödet till Ukraina som Trump har pratat om att minska. Han har även riktat kritik mot Nato, något som kan påverka Sverige. – Vår situation blir mer oviss och framför allt blir den mer obehaglig om USA både minskar stödet till Ukraina och om USA går ur Nato eller kraftigt skär ner sin Nato-budget. Då är det inte längre det Nato vi gick med i, säger Andreas Utterström. Men trots Trumps tydliga kritik mot biståndet till Ukraina, kan man aldrig vara helt säker på var han står. – Trump har ett kort ”attention span” och han kan göra u-svängar. Men han har varit tydlig under lång tid att stödet till Ukraina är orimligt. Han ställer det mot gränssäkerhetsfrågan, gränsen mot Mexiko, säger Andreas Utterström.

Här kryper skytten omkring på taket – innan skotten avlossas

Här kryper skytten omkring på taket – innan skotten avlossas

Kritiken mot Secret service har haglat de senaste dagarna efter att 20-åriga Thomas Matthew Crooks lyckats klättra upp på ett tak 150 meter ifrån Donald Trumps kampanjtal i Pennsylvania och avlossat flera skott. Flera videor sprids nu på nätet. I en video som TMZ har släppt syns det hur skytten kryper omkring på taket innan han öppnar eld mot Trump, där ett av skotten dödar en man i publiken. Nedanför står flera hundra skrikande åskådare. Kort därefter dör även 20-åringen, skjuten av vaktstyrkan Secret service. Flera säkerhetsbrister Jim Cavanaugh, pensionerad specialagent som tidigare arbetat inom Secret service, är förvånad över att skytten kunde ta sig till en plats med fri sikt över podiet där Trump talade. – Det får inte vara någon som går uppe på ett tak. Alla upphöjda platser ska säkras, säger han till NBC. Flera säkerhetsexperter som tv-kanalen har talat med kallar mordförsöket på Trump för den största säkerhetsmissen sedan Ronald Reagan utsattes för ett liknande mordförsök utanför ett hotell i Washington 1981. Potentiell terrorism Vapnet som Crooks använde, ett AR-15-gevär, ska ha ägts av hans pappa. Tillsammans med skyttens telefon och andra bevis är vapnet nu skickat till FBI-labbet i Quantico, Virginia ”för bearbetning och exploatering.” Vad som ligger bakom mordförsöket på Trump är ännu oklar. Konspirationsteorierna har börjat hagla men FBI undersöker dådet som potentiell inhemsk terrorism.

Ryssland rekryterar sympatisörer online – för sabotage i Europa

Ryssland rekryterar sympatisörer online – för sabotage i Europa

Washington Post har granskat dokument från Kreml som beslagtagits av europeisk säkerhetstjänst. I dokumenten framgår det att man i Kreml har sammanställt en lista med 1200 tyska fabriksarbetare som uttryckt sig kritiskt mot Ukraina via sociala medier i ett Excel-dokument. Detta för att kunna manipulera arbetarna till att sprida sina åsikter på de stora arbetsplatserna. 2 600 fabriksjobb har försvunnit delvis på grund av EU-sanktioner mot bland annat rysk gas, något som ledde till höjda produktionskostnader och nedläggningar. Det har väckt oro hos arbetarna och kritiken mot sanktionerna har blivit mer utbredd. Ville använda oron för att sprida kritik Enligt dokumenten ville den ryska underrättelsetjänsten försöka använda denna oron hos arbetarna till att organisera strejker och sprida kritik kring den anti-ryska politik som EU har fört sedan starten av invasionskriget. – Ryssland slåss mot väst i väst, på västs territorium, säger en högt placerad tjänsteman inom Nato till tidningen. Tyska tjänstemän berättar att de inte känner till några incidenter som skulle kunna kopplas till Tyskland men att de tar Kremls aktiviteter på stort allvar. ”Anklagelserna är inget annat än ett eldfängt av Ryssfobisk hysteri”, säger Kremls talesperson Dmitrij Peskov till Washington Post. Regeringen: Medvetna om att Sverige är potentiellt mål Möjliga attentat och sabotage i Europa som misstänks kunna kopplas till rysk underrättelsetjänst har ökat på senaste tid. När Ulf Kristersson besökte Washington för att delta i Nato-toppmötet sa han till Time Magazine att Sverige är ett möjligt mål för ryskt sabotage, men att det hittills mest har rört sig om cyberangrepp. – Vi är väl medvetna om att Sverige är ett potentiellt mål för sabotage, säger han. På en pressträff tidigare i veckan sa regeringen att Ryssland utgör största hotet mot Sverige fram till 2030. Det anger man som bärande för hur den nya säkerhetsstrategin utformats. Misstankar om ryska sabotage ökar Förra sommaren höjde Nationellt centrum för terrorhotbedömning säkerhetsnivån till högt hot. Myndigheten meddelade i veckan att Sverige inte är ett lika utpekat terror mål, dels på grund av det nya Natomedlemskapet. Men den svenska terrorhotnivån ligger kvar på en fyra på en femgradigskala. Under det gångna året har misstänkta ryska spioner arresterats i Bayern och två personer misstänks för att ha anlagt en brand i London på lokal där man förvarade nödutrustning som skulle skickas till Ukraina. Även i Tjeckien, Frankrike och flera baltiska länder har misstänkta ryska sabotage ägt rum.

Corey Comperatore, 50, sköts ihjäl under Donald Trumps valmöte

Corey Comperatore, 50, sköts ihjäl under Donald Trumps valmöte

”En mans hat tog livet av den man vi älskade mest”. Så skriver Corey Comperatores syster i ett inlägg på Facebook under söndagen om sin brors död. Han var den åskådare som träffades under den sekundlånga skottlossningen mot Donald Trump under valmötet i Butler i Pennsylvania, där två andra ska ha skadats allvarligt. Ska ha kastat sig framför sin familj Enligt systern ska den pensionerade brandmannen Corey Comperatore nyss fyllt 50 år och ha varit en älskad pappa, som nu sörjs av en stor familj. ”Det känns som en hemsk mardröm men vi vet att det är vår smärtsamma verklighet”, skriver hon på Facebook. Även mannens dotter, som också ska ha varit på plats under talet, har i ett inlägg på Facebook uttryckt sina känslor efter händelsen. ”Han var den bästa pappan en flicka någonsin skulle kunna önska sig”, skriver hon, och beskriver hur hennes pappa ska ha kastat sig framför sina familj när skotten hördes. ”Han älskade oss verkligen tillräckligt mycket för att ta en riktig kula för oss", fortsätter dottern i inlägget. Försökte rädda mannen Till Washington Post har en annan åhörare, Rico Elmore, sagt att han försökte rädda livet på en av de träffade, men att det var för sent. – Det var en allvarlig skada, säger han till tidningen. På bilder och videoklipp från händelsen syns blodfläckar på läktaren bakom Donald Trump, och samtidigt som Secret Service-personal rusade mot presidentkandidaten sprang åhörare fram till de skadade. Motivet till skjutningen är fortfarande inte känt, men utreds av FBI. Och den misstänkta skytten Thomas Matthew Crooks sköts ihjäl strax efter händelsen.

"Det absolut värsta som kunde hända – Trump kommer inte mana till lugn"

"Det absolut värsta som kunde hända – Trump kommer inte mana till lugn"

Donald Trump sköts i örat i natt när en 20-årig man öppnade eld under ett av hans valmöten i Pennsylvania. Ex-presidenten började blöda, men klarade sig i övrigt oskadd och är nu i säkerhet i hans hemstad New York City. USA-kännaren och journalisten Andreas Utterström spår nu att uppslutningen kring Trump kommer att öka. – Det här innebär att Donald Trump blir en politisk martyr och att allt det han pratat om under en lång tid – att han är utsatt för en attack från etablissemanget och folk som styr i hemlighet och som har en hemlig agenda att förtrycka vanliga människor – får ny näring. Ingenting sätter pricken över i:et för den retoriken som att bli utsatt för ett mordförsök, säger han när TV4 Nyheterna når honom på telefon. – USA är ett land som skulle behöva läggas i ett isbad för att få ner temperaturen. Nu har det skett någonting som innebär raka motsatsen. Det här var det absolut värsta som skulle kunna hända. Det är precis något sådant här som jag varit orolig för ska hända. Ett mord eller ett mordförsök på någon av kandidaterna eller en domare i Högsta domstolen. Att det skulle kunna bli den tändande gnistan till någonting som är så obehagligt så att jag inte vill tänka på det. ”Kommer inte mana till lugn” Washington Post rapporterar att konspirationsteorierna om vem som egentligen låg bakom dådet redan haglar på nätet. Andreas Utterström ser just denna utveckling som den mest obehagliga: – Jag är orolig för vad det här ska kunna leda till eftersom man kan vara säker på att det finns personer som är psykiskt labila och som har tillgång till skjutvapen som kommer tro att det är Joe Biden som ligger bakom, säger Andreas Utterström som inte tror att Trump kommer att sätta ned foten mot teorierna: – Historiskt sett har han alltid eldat på konspirationsteorier, och inte försökt att kyla ner dem. Det ska bli intressant att se hur han reagerar nu när det kommer att komma konspirationsteorier om att det är Joe Biden som ligger bakom. Kommer han själv att säga det rakt ut? Eller kommer han att antyda det på ett sätt som han brukar göra genom att säga att ”vissa säger att…”? Eller kommer han hålla sig borta från ämnet och låta sin son sköta det åt honom? – En sak är säker och det är att han inte kommer försöka mana till lugn, för det han visat gång på gång att det gör han inte. Han är snarare den som driver på när det finns någonting som han själv kan ha vinning av även om det kan vara farligt, och därför tror jag att han kommer att göra så den här gången också. Biden i svår sits På frågan vad skjutningen innebär för Joe Biden svarar Andreas Utterström att presidenten nu sätts i en svår sits, där hans stab inte längre kan gå lika hårt åt Trump som man egentligen skulle behöva. – Först måste man låta det här lägga sig lite grann och sedan tror jag att Biden och hans stab kommer få prata mindre om Trump som person och mer om den politik han vill föra, säger han och fortsätter: – Man kan inte gå stenhårt mot Trump och säga att han är farlig och kalla honom diktator och så vidare för det är redan väldigt ödesmättad retorik på båda sidor. Och det är inte bra för det finns alltid folk som ser det där, tar till sig det och snedtänder och gör farliga saker, och det är precis det vi sett nu misstänker jag.

ANALYS: Den här gången kom Bidens felsägningar väldigt olägligt

ANALYS: Den här gången kom Bidens felsägningar väldigt olägligt

Det var onekligen mycket som stod på spel för USA:s president under presskonferensen som avslutade veckans Natotoppmöte i Washington. Kanske ett av 81-åriga Bidens viktigaste framträdanden under sin långa politiska karriär. Den hårt kritiserade debatten mot Donald Trump för två veckor sedan har förvandlat hans presidentvalskampanj till ett fullständigt kaos. Bidens förmåga att styra landet i fyra år till har ifrågasatts, liksom hans möjlighet att först vinna mot Republikanernas kandidat i höst. Frågorna kring hans hälsa har upptagit stora delar av Vita husets presskonferenser. Och veckans Natotoppmöte har kantats av världsledarnas eventuella oro för Bidens välbefinnande. Flera demokrater har krävt att Biden bevisar att han har vad som krävs och att den katastrofala debattkvällen bara var en tillfällighet. Många såg därför presskonferensen som det stora testet, eftersom han skulle tvingas svara på frågor utan ett förberett manus. Natoledarna drog efter andan Efteråt fick Biden beröm från vissa för sina utförliga svar kring utrikespolitiska frågor. Andra menade att presidenten inte klarade av att argumentera för hur han nu ska kunna vinna mot Trump. Det som fick mest uppmärksamhet var presidentens fadäser, som inte är ovanliga. Den här gången kom felsägningarna dock väldigt olägligt. Kamala Harris kallades för “vicepresident Trump”. Några timmar tidigare drog hela Natotoppmötet efter andan när Biden presenterade Ukrainas president Volodymyr Zelensky med orden: “Mina damer och herrar, president Putin”. Kampanjen och Vita huset uppgav efteråt att de var nöjda – men alla demokrater var inte övertygade om att krisen nu kan läggas till handlingarna. Krisen inte över Under hela dagen kom nya besked om kongressledamöter som vände presidenten ryggen och uppmanade honom att ge upp sin kandidatur. Så fort presskonferensen var över kom ytterligare ett. Det följdes av ytterligare två. Krisen för Biden är därför inte över. Det är ännu ovisst hur många fler som ansluter sig till den växande skara som är övertygade om att Trump kan gå mot en jordskredsseger, men fler lär det bli. Inget tyder heller på att Biden faktiskt bryr sig om deras oro. Det enda som är riktigt säkert är att presidenten inte kliver åt sidan frivilligt.

Washington på YouTube

TOP 10 Things to do in WASHINGTON, D.C. | DC Travel Guide

Get our D.C. PDF Guide for ONLY $6.99 https://gum.co/WasGD By purchasing our travel guide you're also helping us ...

Hungry Passport på YouTube

Washington D.C. - Clash of Rich & Poor 🇺🇸

Washington, D.C., the nerve center of American power, has some of the richest and poorest people in the country living right next ...

Peter Santenello på YouTube

Lucio Dalla - Washington (Videoclip)

Video Ufficiale di "Washington” Ascolta la musica di Lucio Dalla: https://SMI.lnk.to/Lucio_Dalla Iscriviti al canale ufficiale di Lucio ...

LUCIODALLAVEVO på YouTube

Washington Lilacs

Provided to YouTube by Warner Records Washington Lilacs · Zach Bryan Elisabeth ℗ 2020 Belting Bronco Records under ...

Zach Bryan - Topic på YouTube

Washington i poddar

Listen to this everyday and your life will be changed forever - Denzel Washington best motivation

Denzel Hayes Washington Jr. is an American actor, director, and producer. He has been described as an actor who reconfigured "the concept of classic movie stardom", associating with characters defined by their grace, dignity, humanity, and inner strengthRead His book:A Hand to Guide ME : https://amzn.to/3JNp4Yj3 Books Everyone Must ReadThe Psychology of Money: https://amzn.to/3JMiCR6Subtle Art of Not Giving a F: https://amzn.to/42iiUGJRework: https://amzn.to/40eIQRPSupport this podcast at — https://redcircle.com/the-ass-breaking-motivation/donationsAdvertising Inquiries: https://redcircle.com/brandsPrivacy & Opt-Out: https://redcircle.com/privacy

Kerry Washington

Trevor is joined by actress/producer/author Kerry Washington. The good friends unpack the end of the Hollywood strikes, the shocking family secret Kerry shares in her newly published memoir, the responsibility of being first on the call sheet, why James Corden is concerned for Kerry, and the one feature Trevor inherited from his family. Trevor also catches up with friend Christiana Mbakwe Medina about their different life choices and the reason she wants Trevor to marry and have kids. Learn more about your ad choices. Visit podcastchoices.com/adchoices

114. Can Zelensky convince Washington?

In this episode of Battleground Saul and Patrick report on the latest news from Ukraine, with things recently not going Kyiv’s way. The US Congress has blocked a $61 billion aid package for Ukraine and President Volodymyr Zelensky this week visited Washington in an attempt to persuade Republican politicians to change their mind. But will he succeed? Meanwhile Russia has hardened its bargaining position by demanding that Ukraine withdraws its troops from ‘Russian territory’ as a pre-requisite for any peace talks, and announcing that it will conduct voting for the 2024 presidential election in occupied Ukraine, likely in an attempt to legitimise the Russian occupation and Russian President Vladimir Putin’s rule.   They also answer some excellent listener’s questions and if you to send a question to Saul and Patrick you can send it to podbattleground@gmail.com  Learn more about your ad choices. Visit podcastchoices.com/adchoices

350: The Triumph of George Washington (Part 4)

With the French and Spanish siding with George Washington’s revolutionaries, the game is up for the British, and it seems time for them to cut their losses. Following the surrender of General Cornwallis at Yorktown, the war is effectively over, but what are the short and long term consequences of this? In our final episode on the American revolution, Tom, Dominic and Professor Adam Smith look at the end of the war, the subsequent Treaty of Paris, and the broader question of how the revolution shaped the United States and the future of its people. The Rest Is History Club members can listen to the full series now. Join The Rest Is History Club on Apple podcasts or at www.restishistorypod.com for ad-free listening to the full archive, weekly bonus episodes, live streamed shows, and access to an exclusive chatroom community. *The Rest Is History Live Tour 2023*: Tom and Dominic are back on tour this autumn! See them live in London, New Zealand, and Australia! Buy your tickets here: restishistorypod.com Twitter:  @TheRestHistory @holland_tom @dcsandbrook Producer: Theo Young-Smith Executive Producers: Jack Davenport + Tony Pastor Learn more about your ad choices. Visit podcastchoices.com/adchoices

#450 - You Are... Not The Father - Deer Park, Washington

This week, in Deer Park, Washington, a complicated marriage leads to multiple divorces, and everyone seemingly going their own way. But when one party starts snooping on the other's online dating life, it's only a matter of time before violence happens. Brutal violence, complete with staging the body, in as embarrassing position possible. Is the family right, when they say an innocent person is in prison??Along the way, we find out that lavender is apparently not just for candles, that you should NEVER snoop on the online dating life of an ex, and that shaking your head, in a weird way, is not the way to make homicide detectives think you're innocent!Hosted by James Pietragallo and Jimmie WhismanNew episodes every Thursday!Donate at: patreon.com/crimeinsports or go to paypal.com and use our email: crimeinsports@gmail.comGo to shutupandgivememurder.com for all things Small Town Murder & Crime In Sports!Follow us on...twitter.com/@murdersmallfacebook.com/smalltownpodinstagram.com/smalltownmurderAlso, check out James & Jimmie's other show, Crime In Sports! On Apple Podcasts, Spotify, Amazon Music, Wondery, Wondery+, Stitcher, or wherever you listen to podcasts!See Privacy Policy at https://art19.com/privacy and California Privacy Notice at https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Matt Laslo; Washington & UFO's

Andy is joined by writer, journalist & founder of AskAPol.com, Matt Laslo to discuss; Covering the UFO story in Washington in 2023 Speaking to 100 Senators on their views Surprising supporters of the UFO topic Does age/seniority reflect in UFO support Upcoming SCIF Will the damn break further in 2024 Listener questions And much, much more Support Matt & Ask A Pol here; https://www.askapol.com/ Get in touch with the show; Twitter: @UFOUAPAM Facebook, YouTube & Instagram: "That UFO Podcast" YouTube: ⁠⁠YouTube.com/c/ThatUFOPodcast⁠⁠ Email: ⁠⁠UFOUAPAM@gmail.com All podcast links & associated links; ⁠⁠Linktr.ee/ufouapam⁠ ⁠⁠ThatUFOPodcast.com⁠⁠ ⁠⁠Linktr.ee/TheZignal⁠⁠ ⁠⁠UAPMedia.UK Don't forget to subscribe, like and leave a review of the show Enjoy folks, Andy

Tira Snyder (Jack of Hearts, Washington)

Our card this week is Tira Snyder, the Jack of Hearts from Washington. The afternoon of July 1st, 1985, was supposed to be a mundane Monday for Tira Snyder. The 19-year-old wife and mother was going to run some errands and make dinner before her husband got home from work. Nothing that day went as planned. And Dave Snyder would never get another mundane day with his wife again.If you know anything about the 1985 murder of Tira Snyder in Snohomish County, Washington, please call (425) 388-3845 or submit an anonymous tip by visiting this link. To apply for the Cold Case Playing Cards grant through Season of Justice, visit www.seasonofjustice.org. Let us deal you in… follow The Deck on social media.Instagram: @thedeckpodcast | @audiochuckTwitter: @thedeckpodcast_ | @audiochuckFacebook: /TheDeckPodcast | /audiochuckllc The Deck is hosted by Ashley Flowers. Instagram: @ashleyflowersTikTok: @ashleyflowerscrimejunkieTwitter: @Ash_FlowersFacebook: /AshleyFlowers.AFFollow The Deck on social media and join Ashley’s community by texting (317) 733-7485 to stay up to date on what's new!

Recapping Michigan-Alabama and Washington-Texas With Todd McShay

#1 Michigan Wolverines will face #2 Washington Huskies after two tightly contested matchups in the Rose Bowl and Sugar Bowl. Ryen and Todd McShay break down all the action from yesterday. Jim Harbaugh and the Wolverines just keep winning, despite their tumultuous season (00:36). Michael Penix Jr. continues to shine for the Huskies (24:55). Did Bowl season take a massive hit this year? Plus, Life Advice! What’s the proper outdoor gym etiquette (51:16)?The Ringer is committed to responsible gaming. Please check out theringer.com/RG to find out more or listen to the end of the episode for additional details.Host: Ryen RussilloGuest: Todd McShayProducers: Cliff Augustin, Steve Ceruti, and Kyle Crichton Learn more about your ad choices. Visit podcastchoices.com/adchoices

Nudists In Washington Target Children And Win...[Weekly Walsh Original]

Go to https://expressvpn.com/walshYT and find out how you can get 3 months of ExpressVPN free! Nudity prevails in Washington state after a gay nudist beach wins a case against a children's playground.